Baba Yega op de Q-Run To You Party!

01/02/2017 - 10:23

Over exact 10 dagen – op zaterdag 11 februari 2017 - geeft Q in Hasselt het startschot voor de allereerste Q – Run To You. Na de avondrun van 5 kilometer langs een magisch verlicht loopparcours waarbij duo’s letterlijk naar elkaar toe lopen, staat er een Party voor alle lopers en supporters in de Ethias Arena op het programma. Qmusic maakte vandaag bekend dat niemand minder dan Baba Yega – de winnaars van Belgium’s Got Talent – de Party op gang zal dansen met een gloednieuwe act. Ze lieten alvast weten dat ze een neon-onesie aantrekken, maar voor de rest houden ze hun act nog geheim.

Pat Krimson & DJ Wout voor eerste keer samen achter draaitafels

Voor de Q – Run To You worden heel wat Hasseltse straten, pleinen en parken omgetoverd tot plaatsen vol neonlichten, beats en adrenaline. Vandaag kondigde Q aan dat Pat Krimson en DJ Wout voor de nodige beats zorgen op het Jeneverplein dat voor de gelegenheid wordt omgedoopt tot het Neon Square. “Pat en ik hebben nooit eerder samen gedraaid, door omstandigheden is het er precies nog nooit van gekomen. We hebben de primeur speciaal gehouden voor Q”, vertelde DJ Wout vandaag bij Sam & Heidi. Ook Peter Luts staat op het parcours in voor stevige dance beats.

 

Ook andere plaatsen zoals het Kapermolenpark, de Japanse Tuin en de Badderijstraat krijgen een volledige licht- en muziek make-over. Zo passeren de lopers onder andere de Tunnel of Light, Beams & Trees, Wacko Wall, Crazy Color Trees en het Mystical Forest. 

Sam & Heidi lopen mee, Maarten & Dorothee maken live radio

Het Qmusic-ochtendduo Sam De Bruyn en Heidi Van Tielen trekt de loopschoenen aan en zal naar elkaar toe lopen. Zij en alle andere lopers worden opgewarmd en aangemoedigd door Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe, die ter plaatse live radio maken van 18.00 tot 22.00. Maarten en Dorothee wachten de lopers ook op voor ze naar de Party gaan en draaien de favoriete loopliedjes van luisteraars, deelnemers en heel wat bekende gezichten.

 

Naast Baba Yega, zal de Britse dj Jonas Blue - die momenteel een grote hit heeft met Perfect Strangers – een set draaien op de party. Iedereen kan zich nog steeds inschrijven voor de Q-Run To You met een running mate of als groep en de Party achteraf via Qmusic.be of Q2.be. Lopers kunnen een ticket kopen voor de Run, die ook gratis toegang geeft tot de Party achteraf. Supporters en feestvierders die enkel naar de Party willen komen, kunnen daarvoor een apart ticket verkrijgen.