Seeley Booth

Special Agent Seeley Joseph Booth werkt bij de FBI. Hij vormt de schakel tussen de FBI en het Jeffersonian, waar forensisch antropologe Dr. Temperance 'Bones' Brennan werkt. De twee zijn begonnen als goede partners die samen tal van moordzaken oplosten, gaandeweg werden ze verliefd, huwden ze en vormden ze samen een gezin. Seeley Booth wordt vertolkt door David Boreanaz.

Boreanaz maakte op jonge leeftijd reeds kennis met de televisiewereld, aangezien zijn vader jarenlang actief was als weerman op de lokale zender WPVI in Philadelphia. Hij besloot in de voetsporen van zijn vader te treden en verhuisde naar tv-town Los Angeles. Zijn eerste belangrijke gastrol speelde hij in de populaire sitcomreeks ‘Married With Children’, als het liefje van Kelly Bundy (gespeeld door Christina Applegate).

Hoewel David Boreanaz nog maar weinig acteerervaring had toen hij een gastrol kreeg in ‘Buffy The Vampire Slayer’, verbaasde hij al snel vriend en vijand met zijn indrukwekkende vertolking van de mysterieuze Angel. Dit leverde hem achteraf de hoofdrol in de gelijknamige fantasy-reeks op, een spin-off van ‘Buffy’. In een meer recent verleden was Boreanaz ook te zien als de tegenspeler van Anne Heche in Alan Cummings’ zwarte komedie ‘Suffering Man’s Charity’. Ook de theaterwereld is hem niet vreemd : zo was hij ondermeer te zien in producties zoals ‘Hat Full Of Rain’, ‘Italian-American Reconciliation’, ‘Fool For Love’ en ‘Cowboy Mouth’.