Temperance Brennan

Dr. Temperance 'Bones' Brennan Booth, is een forensisch antropologe die werkt op het Jeffersonian Instituut in Washington, D.C. Ze werkt daar samen met haar echtgenoot Special Agent Seeley Booth. Booth geeft Temperance de bijnaam 'Bones', als verwijzing naar haar job. In het begin haatte ze die bijnaam, maar nu maakt ze er al geen problemen meer over. De twee werken goed samen en rusten niet voor ze de échte moordenaar gevonden hebben.

Actrice Emily Deschanel neemt de rol van Temperance Brennan voor haar rekening. Emily Deschanel staat bekend als één van de rijzende sterren aan de Hollywood-hemel. Op filmvlak acteerde ze ondermeer in Jerry Bruckheimers ‘Glory Road’ (als tegenspeelster van Josh Lucas), ‘Cold Mountain’, ‘The Alamo’, ‘Spider-Man 2’ ‘Boogeyman’ en ‘Easy’, wat haar een plaatsje opleverde op het internationale filmfestival van Toronto in 2003 en het Sundance Film Festival in 2004.

Ook op het kleine scherm staat Deschanel haar mannetje. Zo speelde ze een gastrol in series zoals ‘Crossing Jordan’, ‘Providence’, ‘Law & Order: SVU’ en de mini-reeks ‘Rose Red’, die werd gebaseerd op een roman van Stephen King. Op theatervlak maakte ze deel uit van de Interact Theatre Company, waarvoor ze de rollen van Emily in ‘Our Town’ en Natasha in ‘Three Sisters’ speelde.