Vanaf 20 november 2016 brengt Q2 elke zondagavond dubbelafleveringen van het zesde seizoen van Game of Thrones, gebaseerd op de fantasiebestsellers van George R.R. Martin.

De Amerikaanse mythische dramareeks brak dit jaar een record door over de jaren heen 38 Emmy Awards in de wacht te slepen en won in 2012 ook voor de eerste keer een Golden Globe.

                                                       

   

DE STRIJD OM DE IJZEREN TROON GAAT ONVERBIDDELIJK VERDER

Het vorige seizoen eindigde met schokkende gebeurtenissen, waaronder de bloedige aanslag op Jon Snow door de muitende soldaten van Castle Black, de nipte ontsnapping van Daenerys uit de vechtkuilen van Meereen en Cersei's openbare vernedering in de straten van King’s Landing. Seizoen 6 zit opnieuw boordevol intriges, verraad, veroveringen en triomfen. Vertrouwde gezichten smeden nieuwe verbonden om hun overlevingskansen te vergroten, terwijlnieuwe personages hun opwachting maken om de balans van de gevestigde orde te verstoren. De overlevenden uit alle windstreken van Westeros en Essos bereiden zich voor om hun eigen onzekere lotsbestemming in vervulling te doen gaan. De grote vraag van seizoen 6 is of Jon Snow herrijst uit de dood.

Maisie Williams (Arya Stark): “Het zesde seizoen is mijn favoriet omdat we er zoveel in verwezenlijkt hebben. De grootste geheimen van het seizoen kennen is geweldig, maar ik zou het stiekem ook wel fijn hebben gevonden om het seizoen als kijker te zien zonder te weten wat er allemaal gaat gebeuren.”<

VASTE CAST EN HEEL WAT NIEUWE PERSONAGES IN SEIZOEN 6

Naast de vertrouwde acteurs Peter Dinklage (Tyrion Lannister), Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), Lena Headey (Cersei Lannister) en Emilia Clarke (Daenerys Targaryen), zijn ook enkele nieuwe acteurs te zien in het zesde seizoen van Game of Thrones. Pilou Asbæk (Euron Greyjoy) speelt de belangrijkste nieuwkomer: de oom van Theon Greyjoy en een beruchte en sluwe piraat van de IJzereilanden. Essie Davis (Lady Crane) en Richard E. Grant (Izembaro) maken hun debuut als hoofdrolspelers in Braavosi theatergezelschap.

Joseph ‘Joe’ Joe Naufahu (Khal Moro) maakt meteen zijn debuut aan de start van het zesde seizoen als een Dothraki Khal. Max von Sydow (Raaf met de Drie Ogen) neemt de rol van Struan Rodger, die kort in het vierde seizoen te zien was, over